fredag 20 september 2013

Två föreläsningar v 39

Onsdag 25. September kl 18.00 SAL A5

ORNAMENT.NU!

”När frågan om ornamentet kommer upp, är detta ett tecken av en grundläggande strukturell förändring i arkitekturen, en förändring som ibland erfars som en kris och djup brytning i disciplinens  etablerade självförståelse.
Vid Ornamentet går åsikterna isär, men mindre i mening av smak. Ornamentet är teorins slagfält, där de centrala teoretiska frågor av sin tid kristalliseras," 

Archplus #189, Jörg H. Gleitner




Var står arkitekturen idag i förhållande till utsmyckningar som modernismen strävade så mycket emot? På de senaste decennierna har vi sett ett ökande intresse och en förnyad tolkning av ornamentiken i byggnader och dess formgivning. Nya tekniker möjliggör en rationell tillverkning av de tidigare dyra detaljerna.

link till föreläsningen (pdf)

Rekommenderat läsning innan föreläsningen: 
länkar till pdf här:

Torsdag 26. September kl 18.00 Gästrikegatan 20

OFFICE Kersten Geers David Van Severen

OFFICE Kersten Geers David Van Severen är ett ungt belgiskt kontor kända för bland annat "After the party" - paviljongen vid Venedigbiennalen 2010 (tilldelades Silver Lejonet). De har genomfört flera byggnader, scenografier och urbana studier. Kontoret fokuserar på exakta rumsliga förslag - formella kompositioner utan retorik. Detta är en bokstavlig arkitektur som syftar till en fenomenologisk upplevelse, ibland trots programmets krav.
officekgdvs.com
Språk: Föreläsningen hålls på engelska.


Rekommenderat läsning innan föreläsningen: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar