tisdag 15 januari 2013

TIPS: FÖRELÄSNINGAR OM LE CORBUSIER


Mellan den 19 januari – 18 april visar Moderna Museet utställningen Le Corbusiers hemliga laboratorium. Den kommer att lyfta fram bredden i den ikoniske arkitektens produktion och omfattar en rad olika medier och format. Bland de 200 verken återfinns målningar, landskapsteckningar, stilleben, porträtt, skulpturer, textila verk, möbler, arkitekturritningar, byggnads- och stadsplanemodeller, böcker och fotografier. Curator för utställningen är Jean-Louis Cohen, professor på New York University och författare till ett flertal böcker om Corbusier. 

Den öppna vernissagen äger rum fredag 18 januari kl 18-20, alla är välkomna och det är fri entré. Ingång via museets huvudentré. Kl 18.30 blir det ett samtal mellan curator Jean-Louis Cohen och Fredrik Liew, intendent Moderna Museet. Moderna Bar är öppen till kl 23.   

Lördag 19 januari kl 14 föreläser Jean-Louis Cohen om Le Corbusier i Moderna Museets auditorium. Fri entré.  
För mer information se www.modernamuseet.se

 

Lördag 23 mars 
Den 23 mars arrangeras en eftermiddag om visionären Le Corbusier. Det blir samtal om mottagandet av Corbusier och hans idéer i Sverige. Vilket inflytande har han haft? Hur har kritiken sett ut? Hur förhåller sig det han stod för till våra nutida visioner för staden? Bland de medverkande Thordis Arrhenius, professor Arkitekturhögskolan i Oslo, Johan Linton, arkitekt samt Lars Raattamaa, arkitekt och poet. 
Kl 15.00 Moderna Museet / Arkitekturmuseet. Programmet arrangeras av Stockholms Arkitektförening i samarbete med Moderna Museet och Arkitekturmuseet 
Mer information om programmet kommer att finnas på www.arkitekt.se/stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar