måndag 22 oktober 2012

Tips: Arkitekturmuseet Föreläsning 23 oktober kl 18


Arkitekter+konstnärer+formgivare=bättre offentliga miljöer?

23 oktober kl 18-20, hörsalen, fri entré


Arkitekter, konstnärer och formgivare har historiskt sett haft en central roll vid utformningen av byggnader, platser och landskap. Vilken roll kan dessa yrkesgrupper spela i dagens tekniskt standardiserade och ekonomiskt hårt styrda planerings- och byggprocesser? Kan ett starkare fokus på gestaltning i plan- och byggprocesserna bidra till att de offentliga miljöer som skapas idag blir en del av vårt gemensamma framtida kulturarv?

Det är frågor som behandlas i projektet Samverkan om gestaltning av offentliga miljöer som Arkitekturmuseet, Boverket, Riksantikvarieämbetet och Statens konstråd tillsammans driver på uppdrag av regeringen. Under kvällen presenteras några av de projekt som omfattas av samverkansprojektet. Vi avslutar med en diskussion om nya sätt för formgivare, arkitekter och konstnärer att samverka kring gestaltning av offentliga miljöer.

Medverkande: Katarina Vallbo, konstnär för Badhusberget. Folkform, formgivare för Vanstaskolan. Siri Homlong, pedagog på Arkitekturmuseet och involverad i projektet i Krokom. Örjan Wikforss, Professor i projektkommunikation, KTH. Magdalena Malm, direktör, Statens konstråd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar